גישור:
תהליכי פרידה וגירושין תמיד לא פשוטים לאף אחד מהצדדים. תהליך גירושין טראומתי למשפחה המורחבת להורים ובעיקר לילדים. בתהליך הזה של בחירת הדרך, רצוי לערוך הליך של גישור או מו”מ, אך לשמור על כל הזכויות של הצדדים. בתהליך הזה אנו עושים שלום כאילו אין מלחמה ואם אין ברירה עושים מלחמה כאילו אין שלום.
מגשרת טובה או עורכת דין טובה צריכה להיות בעלת יכולת הקשבה ובעל יכולת והבנה משפטית בתחום כדי שיוכל לערוך את ההסכם הטוב ביותר עבורכם. קיראו על המגשר או המגשרת שלכם – למדו על יכולותיו ועל יכולותיהם של עורכי ועורכות הדין שעשויות להיות הגורם הכי חשוב מבין מכיל ואינטימי שלכם. שאלו שאלות לגבי ניסיונו בתחום המעמד האישי וההשכלה המשפטית שלו כדי שתוכלו לקבל תמונה רחבה.
אורכו של תהליך הגישור תלוי במוכנות של הצדדים למצוא פתרון. ככל שהמחלוקת הרגשית יותר בעייתית יש חשיבות לפריקת המוקשים בין הצדדים כדי שניתן יהיה להוציא את הצדדים לדרך חדשה ועם תקשורת טובה בין הצדדים בדרכם העצמאית.
הגישור הוא הליך דינאמי. ניתן להתייחס בגישור לכל התהליך וניתן להגביל אותו לנושאים מסויימים, ואחר כך להחליט האם כדאי להרחיב את הנושאים של הגישור.
הסכמים שיקבעו את שארית חייכם וגורל ילדיכם לא רצוי ולא נכון לערוך אותו בעצמכם. המגשר שליווה אתכם בתהליך עצמו, מכיר את החוזקות החולשות ביניכם. תנו לו לערוך את הסכם הגישור. הוא מכיר אתכם ואובייקטיבי.
גירושין:
תחום זה של דיני משפחה הינו תחום מורכב ביותר. הוא כולל בתוכו שאלות רגשיות, שאלות חינוך וטובת הילדים והגדרת צרכיהם, איזון זכויות, מכירת נכסי נדל”ן, ידע בעולם החברות לרבות חברות היי טק, הבנה בעולם האופציות וסוגיות רבות נוספות. בהליך כזה יש חשיבות לבחור אם האדם שילווה אותך בהליך הרגשי והמשפטי המאוד קשה. ולבחור עו”ד בעל רקע וניסיון בתחומי החינוך לצורך הדגשת טובת הילדים והגדרת צרכיהם בדרך הנכונה ביותר, וכן עליו להיות בעל ניסיון רב בתחומים האזרחיים לצורך הערכת שווי נכסים וחלוקת רכוש בדרך הנכונה. הפנייה לאקטואר תהיה נכונה יותר כאשר עורך הדין המבין בהערכות שווי, מכירת אופציות וכדומה יבנה את התשתית המתאימה. אני בוגרת תארים בחינוך ובאה מעולם החינוך, ומעולם של האזרחי של חברות ופירוק חברות ומשלבת ידע מעולמות שונים ונפרדים ומביאה זאת לידי הצלחה בתהליך הפרידה או הגירושין.
ראשית לפנות לייעוץ לצורך שמירה והבנה מהן הזכויות המגיעות לצדדים. לבנות תשתית תמיכה רגשית עבורכם ועבור הילדים המשותפים! עם בנית תשתית רגשית מתאימה ניתן לנהל הליך פרידה ענייני ובמינימום נזקים.
לא!!! ואם עושים את זה, אז תוך שמירה על מלוא הזכויות שלכם. קיימת נטייה אצל אנשים המעורבים בהליך גירושין לעזוב את הבית לצורך ” שקט נפשי”, אבל עזיבה עלולה להתפרש כוויתור, ואם כבר עושים מהלך מעין זה , הרי שהוא צריך להיעשות באמצעות איש מקצוע ובמסגרת הסכם ביניים שישמור על מלוא זכויותיכם בהמשך התהליך.
צריך לזכור שרוב המידע נמצא תחת ידיכם. אספו את כל חשבונות הבנק שאתם מוצאים. אל תנסו לבדוק. קודם כל יש לאסוף או לצלם את המסמכים “המתרוצצים” בכל בית, כולל הוצאות, ארנונה, חשמל, טלפון וכדומה ואפילו קבלות תיקונים. זה יועיל לכם בהמשך!!. אספו את כל החומר הנמצא במחשבים השייכים לבית. הרבה מאוד מידע מסתתר שם. ערכו רשימות בכל הקשור עם החיים המשותפים, של החלק של החיים הכלכליים, הנכסים שיש בידיכם, הלוואות או תשלומים שבוצעו בגינם וכל אשר עולה על דעתכם. לאחר מכן ניתן יהיה לארגן את התמונה המלאה לצורך ניהול הליך של מו”מ או הליך משפטי בהתאם לנסיבות.
כשאתם מתכוננים להליך גירושין יש חשיבות עצומה לבדוק את חשבונות הבנק במהלך השנים האחרונות ולתעד כל הוצאת כספים חריגה. לבדוק את רישומי קופות הגמל והזכויות הכספיות.
בהליכי גירושין הצד המעוניין בדרך כלל יפחית משווי החברה . בתקופה הרגישה של תחילת הליכי הגירושין יש לפנות לרואה החשבון לדאוג לקבל את כל המאזנים והחוזים הקיימים והעתידיים של החברה לצורך הערכת שווי. ככל שתקבלו או תאספו יותר מידע כך תוכלו לשמור על מלוא זכויותיכם. גם אם אתם לא בעלים רשומים או מעורבים באופן חלקי בניהול החברה.
לא! הילדים הם מחוץ לתחום. היו שם לצידם ותנו להם להביע את עולם הרגשות שלהם בתקופה מבלבלת זו. נסו להמשיך את שגרת חייהם ככל הניתן.
לא מומלץ כלל לשנות את נוהג העבודה, המשיכו בחייכם….
למרות הדיעה הרווחת. הכתובה היא מסמך משפטי מחייב לכל דבר ועניין. נשים זוכות בכתובה ויש חשיבות עצומה לנהל את ההליך הנכון בבתי הדין הרבניים (גם כשזה מתנהל בבית משפט למשפחה). עו”ד בעל ניסיון בהופעה בפני בתי הדין הרבניים יכול להביא להישגים מרשימים בכל נושא תביעות הכתובה.
כספי ירושה הינם מחוץ למסת הנכסים המשותפת, אך במידה ומכניסים אותו לחשבונות המשותפים, רושמים את הבעלות על שם שני הצדדים, מתגוררים בבית שהתקבל בירושה ומשקיעים בו, אז הנכס הופך להיות משותף.
בהחלט כן. למרות הדיעה הרווחת כאשר צדדים נשואים רוצים לשמור על נכסים כאלה ואחרים שהם מקבלים במתנה או בכל עניין שמתעורר במהלך הנישואין, ועל מנת להרגיע את הפחדים של הצד הנותן ולאפשר את המשך החיים המשותפים, רצוי וניתן לערוך הסכם ממון בזמן הנישואים ולאשר אותו בבית משפט למשפחה.
ידועים בציבור:
הסכמי ממון מתייחס לזוגות שנישאו מאז 1974 , נכון ומומלץ לערוך הסכם חיים משותפים ולאשר אותם בבית משפט.
בהחלט כן. ככל שתגדילו את השיתוף ותשקיעו ביחד אז הנכסים יהיו יותר ויותר משותפים. יש חשיבות רבה לשמירת הקבלות להוכחת היקף ההשקעה. בחיים משותפים אפילו נכסים השייכים באופן אישי לכל אחד מהצדדים עלולים להיות חלק ממסת הנכסים המשותפת. יש חשיבות להגן על הנכסים באמצעות הסכמים מתאימים או הוכחות המעידות כי מדובר בהשקעה קטנה יחסית שאינה עומדת בקנה מידה של שיתוף בנכס כולו.
לא מספיק רק הרישום הפורמאלי. יש חשיבות רבה להוכחת הפעילות המשותפת כדי שתהיה לך זכויות בחברה המשותפת. זוגות רבים מחלקים את תכנית העבודה בחברה כאשר אחד הוא האחראי על כספי וקשרי החברה ואילו הצד השני אחראי על הצד הביצועי, ומטבע הדברים הוא מרוחק מלב העסק. ראוי לערוך הסכם שותפים נכון ויעיל בתחילת הדרך, ובכל מצב יש צורך עצום לקבל את מלוא המידע הכספי של נכסי החברה ותזרים הכספים בה, לרבות מצבת הלקוחות והסכמים עתידיים וכדומה.
ראשית יש לפנות לאיש מקצוע שייתן לך הסבר לגבי הזכויות המגיעות לך.
ככלל, עצם העובדה שצדדים חיו ביחד אין בה לכשעצמה לגרום שהרכוש יהיה משותף. רכוש שצברתם ביחד ולא קבעתם משהו ספציפי לגביו יהיה משותף, לגבי רכוש שהגיע לכל אחד בטרם הזוגיות הוא שייך לכל אחד מהצדדים. צריך להוכיח את כל הטענות. בנוסף, איספו מידע ומסמכים המתייחסים לכלל הטענות שלכם או להיקף הזכויות שלכם.
צוואות וירושות:
כדאי לערוך צוואה באופן כללי, ובמקרה הזה שבו אתם ” סיבוב שני” כדאי לערוך יחד עם הצוואה גם הסכם ממון או הסכם חיים משותפים.
במקרים בהם המצווה הוא אדם חולה יש לצרף חוות דעת רפאית המעידה כי מדובר באדם שיכול לערוך צוואה וכשיר לצוות. ולערוך צוואה בהתאם להמלצה הרפואית.
יש צורך כמובן ראשית לערוך צוואה שבה תסביר אימך מדוע היא בוחרת להוריש ליורשים כאלה ואחרים. כדי לחזק את העובדה כי אימך עשתה את הבחירה שלה באופן רציונאלי ומודע, מוצע לצרף צילום של עריכת הצוואה, ולצלם את אימך מסבירה למצלמה וגם בניהול שיחה עם עורך הדין שערך את הצוואה מדוע היא מבצעת בחירות כאלה ואחרות. צילום של אימך ” בזמן אמת” יוריד את כל הספקות בבוא היום.
כדי שתוכלי לעשות פעולות בנכסיו של אביך. עלייך להוציא צו קיום צוואה , ורק לאחר קבלת הצו תוכלי לפעול בנכסיו.
בהתאם לחוק יש צורך להוציא צו ירושה, ורק אחר כך תוכלו לפעול בנכסי ההורה.
כאשר מישהו מגיש התנגדות הוא בעצם רוצה לפסול את הצוואה שהוגשה לביצוע. הליך הוצאת צו קיום צוואה נעצר ובה עובר לבירור במסגרת של הליך משפטי.
במסגרת ההליך המשפטי דנים בכוונת המוריש , והאם יש לקיים את הצוואה כפי שנכתבה. כאשר דוחים את ההתנגדות ומקבלים את הצוואה ניתן להמשיך ולפעול בהתאם לצוואה.
העילות הנפוצות קשורות לכשירות של המצווה לערוך את הצוואה (אם הוא היה חולה, דמנטי וכדומה) או האם הייתה השפעה בלתי הוגנת על המצווה לערוך צוואה לטובת מישהו מסויים.
בהחלט כן. ניתן גם לזמן אנשי מקצוע כמו עובדים סוציאליים, רופאים וכדומה.
ככל שאביך נישא ולא ערך צוואה מתאימה, אז אשתו השניה זכאית לזכויותיה על פי החוק כאשתו וגם לזכויות בנכסיו בירושה כאשתו (מחצית).
יש סיכון רב מאוד כשצדדים בהליכי גירושין שלא הסתיימו. במצב כזה שבו לא עורכים צוואה בן הזוג עדיין נשאר בן הזוג והוא יכול לזכות לחלק בירושה לפי החוק.